VR-syge

VR-syge er en form for køresyge, der indtræffer når de visuelle signaler hjernen får ikke stemmer overens med de fysiske påvirkninger af kroppen. Symptomerne er de samme som ved køresyge, hvilket vil sige, at du kan opleve general ubehag, hovedpine, kvalme, svedeture og mathed.

Med brug af udelukkende VR-headset antages det, at næsten hver femte person oplever VR-syge i mere eller mindre grad. Flere undersøgelser har vist, at VR-syge reduceres kraftigt ved stimuli af kroppens andre sanser – fx med bevægelse i sæderne, vindgeneratorer og surround sound-høretelefoner.

Hjernen hurtigt kan lære at acceptere den virtuelle verden – faktisk reduceres tilfældene af VR-syge betragteligt allerede 2. gang man prøver virtual reality.

Hvad gør vi ved vr-syge?


VR-syge er ofte noget, som mange VR-arkader undlader at informere om – men hos VR Racing Denmark mener vi, at det er vigtigt at være helt åbent omkring det. Derfor informerer vi også om VR-syge i alle vores briefinger, inden vi sender nogen ud at køre i vores simulatorer.

Hos VR Racing Denmark bliver hele kroppen aktiveret i vores 5D simulatorer. Med bevægelse i sæderne, vindgeneratorer og surround sound høretelefoner oplever under 5 % af vores gæster VR-syge første gang.

Hvis uheldet alligevel er ude, har vi hos VR Racing Denmark i København en ekstra simulator uden bevægelse og VR, men derimod med et såkaldt triple-screen-setup med tre store skærme rundt om køreren, så man stadig har følelsen af at man er i bilen. Derved har man mulighed for at gennemføre sit løb sammen med vennerne eller kollegaerne.

1-16 kørere
(grupper over 8 bliver i delt i 2 hold)

}

2 x 20 minutter

Frit valg af biler og baner

295 kr. pr. person

HVAD KAN JEG selv GØRE VED VR-SYGE?


Hvis man ved, at man har tendens til køresyge, er der flere ting man kan gøre på forhånd for at mindske risikoen for VR-syge. Almindelige tiltag såsom at tage en køresygepille inden brug af virtual reality eller bruge et køresygearmbånd har vist sig også at modvirke VR-syge. Indtagelse af ingefær er også kendt for at reducere køresyge om end resultaterne fra studier er varierede.

Alternative metoder – såsom indtagelse af alkohol og cannabis – har også vist sig at have en stor effekt i reduktionen af VR-syge. Antagelsen er, at alkohol og cannabis sløver kroppens sanseoplevelse, hvorved hjernen ikke registrerer på samme måde, hvis der er uoverensstemmelse imellem den visuelle og fysiske påvirkning af kroppen. VR Racing Denmark opfordrer dog ikke til at bruge hverken cannabis eller alkohol til at modvirke VR-syge – og vi forbeholder os altid retten til at afvise personer, som vi oplever er for påvirkede til at betjene vores udstyr på en sikker og forsvarlig måde.

Hvis du har nogle spørgsmål omkring VR-syge, er du mere end velkommen til at kontakte os!

1-16 kørere
(grupper over 8 bliver i delt i 2 hold)

}

10 min. træning
15 min. kvalifikation
20 min. race

Frit valg af biler og baner

395 kr. pr. person

Le Mans

Til den store gruppe der vil have den ultimative VR Racing-oplevelse

Vores Le Mans race er den perfekte pakke for større grupper, firmaarrangementer eller teambuilding events, hvor I er 2-3 personer per hold. Det vil sige, at I er 2-3 kørere per simulator, hvor i skiftes til at køre på samme måde som ved det rigtige 24-timers Le Mans. I bestemmer selv taktik i forhold til køreskift, hvilket foregår ved, at I kører i pit og en ny kører hopper i sædet.

Denne pakke giver den ultimative Le Mans oplevelse, hvor det er hele holdet, der skal levere for at I til slut står øverst på podiet! 

1-16 kørere
(grupper over 8 bliver i delt i 2 hold)

}

15 min. træning
15 min. kvalifikation
90 min. race

Frit valg af biler og baner

895 kr. pr. person

tilbud og nyheder

Åbningstider

Man - Lukket
Tirs - Lukket
Ons 14:00-20:00
Tors 14:00-20:00
Fre 14:00-20:00
Lør 10:00-20:00
Søn 12:00-18:00

Dørene lukkes en halv
time før lukketid.

Uden for alm. åbningstid: efter aftale
Kontakt os for at høre nærmere.

adresse

VR Racing Denmark

Amagerbrogade 92
2300  København S

Følg os