Hvad er VR-syge?

Hvad er vr-syge, og hvordan føles det?

VR-syge er en form for køresyge, der indtræffer når de visuelle signaler hjernen får ikke stemmer overens med de fysiske påvirkninger af kroppen. Symptomerne er de samme som ved køresyge, hvilket vil sige, at du kan opleve general ubehag, hovedpine, kvalme, svedeture og mathed.

Med brug af udelukkende VR-headset antages det, at næsten hver femte person oplever VR-syge i mere eller mindre grad. Flere undersøgelser har vist, at VR-syge reduceres kraftigt ved stimuli af kroppens andre sanser – fx med bevægelse i sæderne, vindgeneratorer og surround sound-høretelefoner.

Hjernen lære hurtigt at acceptere den virtuelle verden – faktisk reduceres tilfældene af VR-syge betragteligt allerede 2. gang man prøver virtual reality.

Hvad kan man gøre ved vr-syge?

VR-syge er ofte noget, som mange VR-arkader undlader at informere om – men hos VR Racing Denmark mener vi, at det er vigtigt at være helt åbent omkring det. Derfor informerer vi også om VR-syge i alle vores briefinger, inden vi sender nogen ud at køre i vores simulatorer.

Hos VR Racing Denmark bliver hele kroppen aktiveret i vores 5D simulatorer. Med bevægelse i sæderne, vindgeneratorer og surround sound høretelefoner oplever under 5 % af vores gæster VR-syge første gang.

Hvis uheldet alligevel er ude, har vi hos VR Racing Denmark i København en ekstra simulator uden bevægelse og VR, men derimod med et såkaldt triple-screen-setup med tre store skærme rundt om køreren, så man stadig har følelsen af at man er i bilen. Derved har man mulighed for at gennemføre sit løb sammen med vennerne eller kollegaerne.

tilbud og nyheder

Åbningstider

Man - Lukket
Tirs - Lukket
Ons 14:00-20:00
Tors 14:00-20:00
Fre 14:00-20:00
Lør 10:00-20:00
Søn 12:00-18:00

Dørene lukkes en halv
time før lukketid.

Uden for alm. åbningstid: efter aftale
Kontakt os for at høre nærmere.

adresse

VR Racing Denmark

Amagerbrogade 92
2300  København S

Følg os